No Widgets found in the Sidebar
0 0
Read Time:2 Minute, 6 Second

Когато човек започне да мисли за своето здраве, външен вид и красота, рано или късно стига до извода, че здравословната и полезна храна е в основата на всичко. Какво е това, всички ние приблизително си представяме, но не всеки знае какви храни са опасни за нашето здраве. В тази статия можете да се запознаете с приблизителен списък на такива продукти. Надяваме се, че това ще ви помогне поне частично да спрете да ги използвате.

Сладки газирани напитки и енергийни напитки. Те са на първо място с причина. Всички вредни хранителни добавки, както всички други вещества, влизат в тялото с течност много по-бързо и се абсорбират по-добре. Основният проблем при пиенето на този тип напитки е, че никой не знае какво, освен подсладители, хранителни оцветители, подобрители на вкуса и консерванти, е използвано при производството им.

Млечни и хлебни продукти, чийто срок на годност надвишава 2-3 седмици. Количеството консерванти в такива продукти неутрализира и най-малката вероятност от полза от употребата им.
Закупен чипс (приготвен според правилата за обработка на храните и приготвянето им у дома, чипсът не е опасен за здравето). Чипсът е уникална по своята вредност смес от оцветители, подобрители и заместители на вкуса, мазнини и въглехидрати. Прочетете какво пише на опаковката, например съдържанието на картофени клубени е най-малко 78%. Какви са тогава останалите 22%?

Бързо хранене (пържени картофи, пайове, беляши, различни сандвичи и всичко, което се обработва с врящо масло). За да спестят пари и да постигнат най-конкурентна цена, производителите на този вид храни пестят от всичко, включително и от олиото. Добре е да се сменя след всеки 5-6 пържене. Но в повечето случаи се променя веднъж на ден, в резултат на което тялото на човек, който е купил и изял само един беляш или само порция пържени картофи, получава порция канцерогени, сравнима с допустимата месечна норма.

Колбаси, колбаси и пушени меса. Тези деликатеси неслучайно попаднаха в списъка на нездравословните храни. Дори и при сертифициране по GOST, купувачът не може да бъде сигурен в абсолютната безопасност на техния състав. Производителите все повече прибягват до използването на трансгенни соеви зърна в тяхното производство, което може да причини непоправими щети на човешкото тяло. За да се увеличи максималния възможен срок на годност, тези продукти се обработват внимателно, в резултат на което съдържат най-вредните канцерогени в големи дози.

Резултатите от системната употреба на тези продукти могат да бъдат смущения в имунната система, стомашно-чревния тракт, черния дроб и сърцето, влошаване на кожата, косата и ноктите, провокиране на тежки алергични състояния и дори появата на злокачествени новообразувания.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %