No Widgets found in the Sidebar
0 0
Read Time:2 Minute, 6 Second

Не всеки може да си позволи отделна спалня и много често се налага да комбинирате хола и спалнята в една стая. Всъщност това не е толкова трудно – защото сега има много опции за мебели с функции за трансформация и това ви позволява не само да спестите място, но и напълно да трансформирате стаята ден и нощ. Има няколко препоръки, които да ви помогнат да комбинирате тези две вътрешни функции с максимален комфорт.

Изберете подходящ апартамент

Ако знаете предварително, че ще трябва да комбинирате хола и спалнята, тогава изберете апартаменти от определен тип. Като се има предвид оформлението, обърнете внимание на тези, в които всекидневната е с правоъгълна форма, а входната врата е разположена не в края на стаята, а на широка стена. Така че ще ви бъде много по-лесно да разделите пространството на зони.

Изберете подходящ диван

Сгъваемият диван е най-често срещаното решение на проблема. Без съмнение е наистина удобно и най-лесно. Сгъваемите дивани са различни, те могат да бъдат разположени напред или настрани, но трябва да признаем, че спането на сгъваем диван е неудобно. Никакви дивани не могат да заменят висококачествен ортопедичен матрак, който ще ви осигури здрав и пълноценен сън. Има алтернативи на дивана.

Има дори модели, които могат да се издигнат до тавана или да се търкалят под модния подиум. По-добре от диван.

Зонирайте вашето пространство

Помислете за отделяне на зона за вътрешна спалня. Ако стаята е голяма, удължена – това е съвсем реално. В идеалния случай, ако имате два прозореца в хола.

Това също не е проблем сега – леките прегради от стъкло, гипсокартон, MDF, акрил не се нуждаят от съгласуване с различни органи. Преградата може да бъде стационарна или подвижна – акордеон или параван.

Ако в избраната зона няма прозорец, няма значение. Липсата на прозорец не е толкова лоша – светлината няма да пречи на съня ви. В хола прозорецът е важен – тук прекарвате деня си, а ако толкова обичате да се събуждате с първите слънчеви лъчи – направете преградата плъзгаща се.

Маркирайте всекидневната и скрийте спалнята

Ако поставите спалнята и всекидневната в една и съща стая, акцентът трябва да бъде върху хола, а спалнята трябва да бъде скрита.

Ако скриете леглото зад параван или светла стена, тогава вътре в скритата зона можете да украсите мястото за спане, както желаете, без да се притеснявате, че ще привлече вниманието.

Помислете за вентилация

Но това е много важно, защото задухът в спалнята ще пречи на съня ви. Ако решите да направите празен дял, тогава трябва да помислите за принудителна вентилация, тоест да направите канал с вграден безшумен вентилатор.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %