No Widgets found in the Sidebar
1 0
Read Time:2 Minute, 0 Second

Някой мрази диетите, а някой не обича фитнеса и физическата активност. Мечтаейки да отслабнете, и двамата искат да го направят в зоната на максимален комфорт.

Днес ще ви кажем как, като изключите посещаването на групови уроци или фитнес залата, отстранете от 5 до 30 килограма. Но трябва да разберете: все още трябва да промените нещо в живота си. Както са казвали гениите от миналото, ex nihilo nihil fit – „от нищо не излиза нищо“.

Основни принципи на отслабване без спорт

Ежедневната рутина и вашите хранителни навици са довели до това, което имате днес и виждате в огледалото. Именно този аспект от живота трябва да бъде променен.

Наспи се. Най-малко 8 часа във вентилирана стая, в точното време (най-полезният сън е от 21.00). Ако си лягате след полунощ и спите по-малко от очакваното, изчакайте „плюса“ на кантара.
Пийте 1,5-2 литра чиста вода на ден. Това е важно и за качеството на кожата, и за намаляване на апетита, и за намаляване на количеството “течни” калории.

Закусвайте и вечеряйте обилно с правилния протеин

Въглехидратите могат да бъдат включени в първото хранене (1 бонбон или бисквитка, мед или банан, горски плодове или сладолед); и преди лягане трябва да ядете постно месо или риба, да изпиете чаша кефир.
И, разбира се, е необходимо да се спазва препоръчителното съдържание на калории за отслабване: ние ще създадем калориен дефицит с помощта на храната.

Лесни начини да добавите “спорт” към живота си

Дори ако сте се отказали от тренировките, препоръчваме да увеличите физическата си активност, за да поддържате мускулите си в тонус, да ускорите загубата на тегло и да увеличите разхода на калории.

Започнете да ходите повече:

Изчакайте градския транспорт на следващата спирка. Средно между спирките в града – 600 метра, за месец ще започнете да ходите с 14 километра повече, отделяйки 10 минути на ден.
Изкачвайте стълби, а не ескалатори или асансьори. Освен че ще увеличите натоварването, ще развиете ставите и ще увеличите количеството на ставната течност, а това е полезно за профилактиката на артрозата.

Вземи си куче

Методът е необичаен, но ако сте мечтали за домашен любимец, значи е време да изпълните мечтите си. Животното ще трябва да излиза два пъти на ден, да се разхожда и да играе.
Изглежда, че всичко е сложно, искате ли да спрете да четете и да отидете до хладилника или буркана с бисквити? Не се паникьосвайте, сега ще ви кажем как да опростите всичко.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %